Home

  Welkom op de website van Mandoline Orkest Toccare

Afbeelding invoegen 
 
Toccare, een uit tokkelinstrumenten bestaand ensemble, werd in 1987 opgericht en was nog een mede initiatief van de toen vertrekkende directrice van de Muziek-school Noord, Zus Keyl. Het ensemble stond vanaf het begin onder leiding van Lenie Kerkhoven, die als docente mandoline, mandola en muziektheorie sinds 1982 verbonden is aan de Muziekschool Noord.
                                                                     -> Lees verder

 

Afbeelding invoegen 
 
  Momenteel staan er geen concerten in de agenda.

  

                                                                    -> Concertagenda
 

 

Op 10 juni 2024 hebben wij zoals gewoonlijk het seizoen afgesloten met een korte repetitie, gevolgd door een kopje thee, een sapje en wat lekkers.

Op 9 september begint het nieuwe seizoen weer.


In memoriam: Truus Duineveld-Lips

Tot ons grote verdriet is ons oudste lid Truus Duineveld op zondag 17 maart 2024 op 93 jarige leeftijd  geheel onverwacht overleden.

Op 22 maart 2024 hebben we samen met haar prachtige familie en vele kennissen afscheid van Truus genomen tijdens een mooie, emotionele uitvaartdienst.

Truus heeft vele jaren mandoline gespeeld bij Mandoline Orkest Excelsior in IJmuiden. Nadat dit orkest stopte speelde zij sinds 2007 bij Toccare. Ons ensemble en in het bijzonder de 1e partij zullen haar heel erg missen.

We zullen altijd met veel plezier en vreugde aan Truus terug denken en wensen haar familie veel sterkte toe voor deze moeilijke tijd.

Afbeelding invoegen
  5 november 2022
Samenspeelmiddag t.g.v. het 35 jarig jubileum van M.O. Toccare

Wat was het een feest, zaterdag! Ik hoop dat alle deelnemers net zo hebben genoten als ik. Ondanks een aantal afzeggingen door ziekte hadden we toch een goede balans in het orkest. Het was erg fijn om zo ontspannen een jubileum te vieren.

De traktatie van AMTG maakte het nog feestelijker. Van het Mandoline orkest Oostwieringen kregen we ook een leuk cadeautje, waarvan Toccare bij de eerstvolgende repetitie mag smullen.
 
Ik wil alle deelnemers heel hartelijk bedanken voor hun inzet. We hebben de 4 Wölki composities goed gerepeteerd en wij hebben na afloop een eindpresentatie kunnen  geven voor de aanwezige fans. 

Lenie Kerkhoven - Noordzij
dirigente M.O. Toccare
 
In het fotoalbum zijn aantal foto's geplaatst -> klik hier

Herman heeft ook een aantal video opnames gemaakt, onderstaand de links:

March uit Brandenburgische Dorfsmusik   https://youtu.be/Ndy6qf6PEmA

Bourrée en Menuet uit Kleine Suite           https://youtu.be/XJXIqIdZ9Dc

Europaïsche Suite                                       https://youtu.be/5lnPNTdPEsc
 
 
Wilt u meespelen met Toccare? Meld u aan als lid! Met name de gitaren, mandola's en bas kunnen versterking goed gebruiken. Maar mandolinisten zijn uiteraard ook van harte welkom. 

Kent u mensen in uw omgeving, die mandoline, mandola, gitaar of bas spelen? Spoor hen aan om eens naar ons te komen luisteren, misschien willen zij lid worden. De gegevens staan op de Contactpagina. Iedereen is welkom om naar onze repetities en onze concerten te komen luisteren.

Een afspraak maken kan via emailadres  mo.toccare@gmail.com