Concert 23-04-2018


 
 
Hartverwarmend: Toccare o.l.v. Lenie Kerkhoven

Maandagmiddag 23 april speelde mandoline orkest Toccare in verpleeg- en verzorgingshuis De Die in Amsterdam Noord.

Lenie had voor een gevarieerd programma gezorgd dat goed in de smaak viel. Het was een afwisselend programma gespeeld door enthousiaste spelers. Prettig was de korte toelichting die Lenie bij elk stukje even gaf. Een flinke groep mensen, bewoners en ook buurtbewoners, was aanwezig. Het was hartverwarmend om te zien hoe het publiek met veel aandacht op de muziek rea-geerde.

Gestart werd met Danse des Sauvages van Rameau, een stuk van 300 jaar oud. Er kwamen leuke reacties uit het publiek: wij zijn jonger! Vervolgens de Chinese Tuin van Alexander König Ossadtsch (1947). Reactie: dat is nog een jonkie! Bij de operettemuziek van Lehar werd door enkele bewoners (een van hen kan niet meer praten) melodieus mee geneuried. De 3 Dansen van Pieter van der Staak vielen in de smaak en bij de traditionele Klezmer Bruiloftsdans werd door een bewoonster nog wat toegelicht: eerst het dorps- en dan komt het stadsfeest. Na de Suite van 4 volksdansen in arrangementen van K. Wölki, W. Blass en W. Siegmund kwam de Medley Ja Zuster, nee Zuster in een bewerking van Daniëlle de Rover. Tot slot, het kan ook niet anders, uit volle borst werd meegezongen: Aan de Amsterdamse Grachten van Pieter Goemans..

Kortom een geslaagde welbestede middag, waarin we konden ervaren dat muziek voor veel mensen een grotere betekenis kan hebben dan we soms kunnen vermoeden. Vele blije gezichten!

Marianne Wiesenekker