De Dirigente

        Lenie Kerkhoven - Noordzij
 
Dirigente Lenie Kerkhoven studeerde in 1975 af aan de Pedagogische Academie met specialisatie muziek. In 1982 werd zij benoemd tot docent bij Muziekcentrum Noord te Amsterdam waar zij mandoline en mandola doceert en het Ensemble Toccare leidt.

Sinds 2002 is zij ook docent aan de Gooische Muziekschool. Als mandoliniste is zij vrijwel autodidact, zij haalde alle diploma's voor mandoline bij het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten, daarnaast behaalde zij de diploma's voor dirigent en docent. In 1987 slaagde zij voor het Staatsexamen (Conservatorium) theoretische vakken en verkreeg zij, na een praktijkexamen voor de Inspectie Muzikale Vorming, de B-bevoegdheid als mandolinedocent.
 
Zij wordt geregeld gevraagd in diverse symfonieorkesten, zoals bij het Nederlands Balletorkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest, om de mandolinepartij te vertolken, o.a in werken van Mahler, Schönberg, van Vlijmen, en ook in de opera's Othello (Verdi) en Don Giovanni (Mozart). Daarnaast is zij gastdocent, examinator, jurylid en lid van de Adviesraad van het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten en concertmeester van Mandoline Orkest A.M.T.G.